Persiljejärpar med mos & god sås..
Persiljejärpar:
Ingredienser
3/4 dl ströbröd
1 äggula
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 dl finklippt persilja
Gör så här
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop färsen
snabbt.
Forma färsen med 2 matskedar till "avlånga" järpar och
lägg dem på en fuktad skärbräda. Stek dem ljust bruna i
omgångar i lagom varmt matfett.
Gräddsås:
1 1/2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl sky eller vatten + 1 köttbuljongtärning
2 dl grädde
Salt
Peppar
soya
1 msk vinbärsgelé
Gräddsås:
Smält smöret i en kastrull på svag värme och rör ner mjölet. Späd med sky och milda minimat under omrörning och rör tills såsen kokat upp. Låt den småkoka 3-5 minuter under lock på svag värme. Smaksätt med peppar, salt, soya och gelé. Såsen blir jätte god med gelen i, de måste ni verkligen testa..
Smaklig måltid..