Persiljejärpar med mos & god sås..

Persiljejärpar:

Ingredienser

400 g blandfärs
3/4 dl ströbröd
1 äggula
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 dl finklippt persilja

Gör så här


Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop färsen
snabbt.
Forma färsen med 2 matskedar till "avlånga" järpar och
lägg dem på en fuktad skärbräda. Stek dem ljust bruna i
omgångar i lagom varmt matfett.


Gräddsås:

1 1/2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl sky eller vatten + 1 köttbuljongtärning
2 dl grädde
Salt
Peppar
soya
1 msk vinbärsgelé

Gräddsås:

Smält smöret i en kastrull på svag värme och rör ner mjölet. Späd med sky och milda minimat under omrörning och rör tills såsen kokat upp. Låt den småkoka 3-5 minuter under lock på svag värme. Smaksätt med peppar, salt, soya och gelé.  Såsen blir jätte god med gelen i, de måste ni verkligen testa..


                                          

                                                                                        Smaklig måltid..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0