Matsedel vecka 36..
Tis: Ris & korvstroganoff, med majs
Ond: Lax & Pastapanna
Tors: Apelsinmarinerad kyckling & ris, med harikort verts
Fre: Tortillawraps med grillad kyckling & vitlökssås
Apelsinmarinerad lyckling...
Det här behöver du :
4 stora kycklinglår
1 mogen apelsin (pressad saft & rivet skal)
1/2 dl chilisås
1 msk honung
2 msk soya
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg kycklinglåren i en plastpåse, slå på marinaden och låt ligga i kylskåp över natten eller minst ett par timmar. Smörj en ugnsfast form med lite rapsolja och lägg ner kycklinglåren. Slå över marinaden och ställ in i ugnen 220 grader ca 30-40 min. Ös kycklingen några gånger och späd ev. med lite buljong av kalvfond. Servera med ris och sallad. Ev. kan du sila stekskyn från ugnsformen och vispa ihop en sås med lite vatten & en skvätt grädde, samt reda av med maizenamjöl.
Matsedel....
Måndag: potaits,kött & ratatouille
Tisdag: potatis,stekt fläsk & bruna bönor
Onsdag: Ullared, mat ute
Torsdag: Tonfiskspagetti
Fredag: Hemma gjord pizza
Ratatouille:
Ingredienser
1 1 st gul lök
1 1 st aubergine
1 1 st zucchini
1 1 st röd paprika
1 1 st grön paprika
1 1 pkt krossade tomater
0.5 0.5 dl olivolja
Gör så här
1. Skölj och tärna grönsakerna i centimeterstora tärningar. Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek löken. Tillsätt auberginen samt lite mer olja, fortsätt sedan med paprika och sist zucchinin.
2. Häll på krossade tomater, salta och peppra och låt småputtra i cirka 10 minuter.
Cup Cakes...
Tänkte lägga in en bild här om dom blir bra=)....