Pasta med räkot och rostad vitlökssås...

4 port:


 

1 kg räkor, med skal
1 vitlök (en HEL vitlök alltså, inte en klyfta)
2 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika
salt
cayennepeppar
citronpeppar
pasta
1 dl kokspad


Skala räkorna och lägg åt sidan. Skala vitlöken, skär den i tunna skivor och stek den knaprig i oljan i en kastrull. Tillsätt lätt creme fraiche och basilika. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av, men spar 1 dl av kokvattnet.

Häll kokvattnet i vitlökskastrullen, låt koka upp och mixa alltsammans till en slät sås. Smaka av med salt, citronpeppar och cayennepeppar. Vänd ner räkorna.


 

Smaklig måltid..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0