Matlåde tips...
Chorizojambalaya
2 port kokt ris
3 chorizokorvar
1 gul lök
1 röd lök
1 gul paprika
2 tomater
majs och ärtor
krossade tomater
chilisås
chipotlepaste
chiliflingsalt, nymalen svartpeppar

Skiva löken och fräs i en wokpanna i lite olja. Hacka paprikan, tomaterna och korven och blanda ner när löken börjar bli glansig. På med svartpeppar och flingsalt. Vänd ner riset och häll över krossade tomater, (jag ville inte ha det för såsigt så jag använde en halv frp) ett par msk chilisås och ett par tsk chipotlepaste. Häll i maj och ärtor, smaka av med salt, peppar och eventuellt mer chilisås eller chipotle för lite hetta!
2 port kokt ris
3 chorizokorvar
1 gul lök
1 röd lök
1 gul paprika
2 tomater
majs och ärtor
krossade tomater
chilisås
chipotlepaste
chiliflingsalt, nymalen svartpeppar

Skiva löken och fräs i en wokpanna i lite olja. Hacka paprikan, tomaterna och korven och blanda ner när löken börjar bli glansig. På med svartpeppar och flingsalt. Vänd ner riset och häll över krossade tomater, (jag ville inte ha det för såsigt så jag använde en halv frp) ett par msk chilisås och ett par tsk chipotlepaste. Häll i maj och ärtor, smaka av med salt, peppar och eventuellt mer chilisås eller chipotle för lite hetta!
Kommentarer
Trackback