Äpplekräm...

Äpplekräm...
6 dl vatten
2-3 msk socker
1 kanelstång
6-7 äpplen (beroende på storlek)                                                                    
2 msk potatismjöl + lite vatten att reda av med

♥ Koka upp vatten, socker och kanelstången

♥ Skala äpplena och ta bort kärnhusen, skär dem i klyftor och lägg ner dem i vattnet

♥ Låt äpplena sjuda tills de blivit mjuka, häll i potatismjölet utblandat med lite vatten och rör om tills krämen tjocknat

♥ Låt krämen kallna i en skål med lite socker på (jag brukar låta kanelstången ligga kvar tills servering så den får gotta till sig ordentligt men annars kan man ta ur den innan man häller krämen i skålen för att kallna) och servera krämen ljummen eller kall med mjölk till



                                                     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0