Lördagspaj....
Skinka och purjolöks paj...
Pajdeg:
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
50 g smör
1/2 dl kesella
Arbeta ihop alla ingredienser till en deg. Är det svårt att få ihop så tillsätt lite mer kesella. Tryck ut i pajform. Låt stå kallt en stund i kyl. Förgrädda på 200 grader ca 10 minuter.
1/2 purjo
250 g rökt skinka
1 1/2 dl riven ost
2 ägg
2 dl mjölk
1 tsk torkad oregano
salt, peppar
2-3 tomater
Skölj och ansa purjon, skiva den. Skär skinkan i tärningar. Skiva tomaterna. Vispa ihop ägg, mjölk, oregano, salt och peppar. Blanda ner osten i äggstanningen. Fyll det förgräddade pajskalet med purjo, skinka och tomater. Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen (200 grader), ca 30 minuter. Servera pajen tillsammans med en grönsallad och en kall sås....