Pasta med räkot och rostad vitlökssås...
4 port:
1 kg räkor, med skal
1 vitlök (en HEL vitlök alltså, inte en klyfta)
2 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika
salt
cayennepeppar
citronpeppar
pasta
1 dl kokspad
1 vitlök (en HEL vitlök alltså, inte en klyfta)
2 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika
salt
cayennepeppar
citronpeppar
pasta
1 dl kokspad
Skala räkorna och lägg åt sidan. Skala vitlöken, skär den i tunna skivor och stek den knaprig i oljan i en kastrull. Tillsätt lätt creme fraiche och basilika. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av, men spar 1 dl av kokvattnet.
Häll kokvattnet i vitlökskastrullen, låt koka upp och mixa alltsammans till en slät sås. Smaka av med salt, citronpeppar och cayennepeppar. Vänd ner räkorna.
Smaklig måltid..
Kommentarer
Trackback