God & nyttig frukost....

Imorse gjorde ja jätte god frukost bestående av lite keso, lite skivad färsk ananas, vindruvor och äpple, till de gjorde ja hemma gjord juice på en apelsin, en halv lime och en halv Grape frukt...MMM va gott de blev...:)

                                                             

Smaklig måltid...

Matsedel v 9...

Matsedel:

Mån:  Spagetti & köttfärsås
Tis:  Ris med krämig korv
Ons:  Krämig makrillpasta
Tors:  Supersnabb potatissoppa
Fre: Het korwwok med Pitabröd
Lör:  Fyllda Canneloni med Tomatsås
Sön:  Pasta med Paprikasås



Fläskfilé baconbus..

Ingredienser

4 pers
600 g fläskfilé
3 tomater
1 pkt bacon
1 stor burk champinjoner
2,5 dl grädde
2 msk sötstark senap
1 vitlöksklyfta
Kalvfond
Riven ost



Gör så här


Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.

Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.

Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.

Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med bandspagetti och en stor grönsallad. I  min sallad hade ja grönsallad, tomat, gurka, paprika och feta ost..Sen hade ja även lite bagett man kunde ta bredvid..Detta blev våran Alla Hjärtans Dag middag, och den va jätte god=)

                                                                    


Smaklig måltid...

Matsedel v. 6

Mån: Kyckling paj
Tis: Kiwikorv med mos
Ons: Fläskkotletter i marinad med glacerade morötter
Tors: Fiskgratäng
Fre: Het chorizo gryta
Lör: Pasta med kassler & färska grönsaker
Sön: ??


kräftstjärtsgryta...

4 pers

1 gul lök
400 g rökt skinka
2 st burkar med kräftstjärtar
5 dl  Creme Fraich
5 dl Grädde
cayennepeppar
salt
persilja
snäck pasta

Skala och hacka vitlök och lök, stek sedan de ihop. lägg i skinkan & stek ytterligare en stund, häll i creme fraich & grädde, låt det småkoka samtidigt som du kryddar med salt, persilja och cayennepeppar. Häll till sist i kräftstjärtorna precis innan servering, servera med nykokt snäck pasta och en god salllad...Detta va verkligen underbart gott=)


                                                                               

Smaklig måltid...

RSS 2.0