Matsedel vecka 36..
Mån: Spagetti & köttfärsås, med sallad
Tis: Ris & korvstroganoff, med majs
Ond: Lax & Pastapanna
Tors: Apelsinmarinerad kyckling & ris, med harikort verts
Fre: Tortillawraps med grillad kyckling & vitlökssås
Apelsinmarinerad lyckling...
Det här behöver du :
4 stora kycklinglår
1 mogen apelsin (pressad saft & rivet skal)
1/2 dl chilisås
1 msk honung
2 msk soya
Salt & peppar
Tis: Ris & korvstroganoff, med majs
Ond: Lax & Pastapanna
Tors: Apelsinmarinerad kyckling & ris, med harikort verts
Fre: Tortillawraps med grillad kyckling & vitlökssås
Apelsinmarinerad lyckling...
Det här behöver du :
4 stora kycklinglår
1 mogen apelsin (pressad saft & rivet skal)
1/2 dl chilisås
1 msk honung
2 msk soya
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg kycklinglåren i en plastpåse, slå på marinaden och låt ligga i kylskåp över natten eller minst ett par timmar. Smörj en ugnsfast form med lite rapsolja och lägg ner kycklinglåren. Slå över marinaden och ställ in i ugnen 220 grader ca 30-40 min. Ös kycklingen några gånger och späd ev. med lite buljong av kalvfond. Servera med ris och sallad. Ev. kan du sila stekskyn från ugnsformen och vispa ihop en sås med lite vatten & en skvätt grädde, samt reda av med maizenamjöl.
Kommentarer
Postat av: nakenhunden
Det lät gott med apelsinmarinerad kyckling!!Får kanske ta å prova det nån dag! Kramar
Trackback